1916

1a generació

Tot va començar el 1916, ara fa quatre generacions, quan Josep Valldeperas i Aspà transportava carbó de les mines del Collet amb vagonetes tirades per matxos. El seu fill, Joan Valldeperas i Farràs, també transportava mineral i des del 1949 amb el seu camió austríac, marca Steyr, matrícula B-28868, realitzava transport de carga general (carbó, arena, llet…) i el seu fill Josep Valldeperas i Arias l’acompanyava de ben petit moltes vegades

1949

2a generació

Quan en Josep Valldeperas i Arias, la tercera generació, des de ben petit ha estat vinculat al transport i tot sovint acompanyava el seu pare amb el camió, era d’esperar que l’amor que el seu pare li havia transmès fes que ell s’hi dediques. Quan va ser gran, primer va fer d’ajudant i després va conduir un camió per l’escorxador Mafrica, era el 1974, després va venir un camió de bestiar, fins que va començar a treballar a l’agència de transports Botines on hi va estar 20 anys.

1975

3a generació

Va ser a l’empresa Botines on el 1975 van adquirir un camió Pegaso de tres eixos del model 1065, que era el més gran de la flota i que conduïa el mateix Valldeperas. Però el 1992 com a conseqüència de la crisi econòmica que va viure el país l’empresa va haver de tancar. En Josep Valldeperas va comprar el Pegaso que havia conduit els últims anys, i va iniciar el seu camí com a transportista independent. El camió Pegaso va ser un bon aliat, no es va avariar i per la seva versatilitat li permetia carregar tot tipus de materials (panells, matalassos, tubs, ferro, material de construcció, alimentació, etc)  Avui en dia encara compta amb la fidelitat d’aquest clients que des d’un inici van confiar amb en Josep.

1995

3a generació

Poc a poc hi ha més feina, en Josep ja no pot fer tots els viatges, decideix confiar amb amics i col·laboradors per atendre als seus clients. La seva dona, la Ramona Valls i Casas hi juga un paper importantíssim, està al seu costat i treballen plegats per atendre als clients i assignar les càrregues. En aquest anys compren una nau de nau de 1.000 m²  i 8 molls de carga, que poc a poc van arreglant i condicionant, enclau on es desenvolupa la major part de les tasques actuals (càrrega / descàrrega, emmagatzematge i estiba, oficines).

2000

4a generació

Les filles del Josep i la Ramona es fan grans, i s’introdueixen a l’empresa, els pares els hi han sabut transmetre l’amor per la feina ben feta; on el lema és “Primer la qualitat”. Actualment la Montse, la més gran, està al càrrec del departament administratiu i l’Anna és la responsable del Transport internacional; ambdues compten amb estudis universitari i parlen varis idiomes. En són la quarta generació.

en el futur...

5a generació

Ara després de 100 anys d’història, una de les incògnites que només el temps resoldrà, és saber si la cinquena generació familiar, actualment representada per la Clàudia -filla de la Montse-, i els primogènits de l’Anna que vindran donaran continuïtat a l’empresa familiar.